Vanskelig marked, noen lysglimt?

 Vanskelig marked, noen lysglimt?Det er et vanskelig marked om dagen. Det er vanskelig å tolke et marked som inneholder alt fra dommedagsprofeter til folk som hyler oversolgt. Det gjør at man må vurdere hvor stor volatilitet man kan akseptere. Det gjør også at man er avhengig av å kunne plukke de beste aksjene som vil stige når markedet er volatilt. Brekker markedene er det selvfølgelig få aksjer som vil stige. Jeg har tro på at indeksen vil svinge framover, men totalt sett ikke vesentlig ned, kanskje heller ikke vesentlig opp.

 Vanskelig marked, noen lysglimt?Tyskland diskuterer nå med Frankrike uten å bli enige. Hollande har en helt annen tilnærming til den europeiske krisen enn det Merkel og Sarkozy diskuterte seg fram til. Resultatene av disse samtalene vil også bidra til volatilitet i markedene.

Jeg ser at en gammel kjenning som EMGS har positiv nyhetsstrøm om dagen. De leverte veldig gode tall for Q1 som slår estimatene både på topp og bunn. Overskuddet er godt, omsetningen og marginene er stigende. Administrerende direktør Roar Bekker sier at selskapet vil ha fokus framover på å sikre soliditet og lønnsomhet, og ikke nødvendigvis velst. Likevel uttaler han at “det nå blir opp til tilskuerne om hvorvidt den uendrede guidingen nå er konservativ gitt det gode førstekvartalsresultatet”. Når Bekker blir utfordret på den tidligere omsetningsveksten vi har sett, svarer han at “Det er mulig at vi sier noe om dette i neste kvartal”.

Det ble også redegjort for at selskapet ser et stort potensial på vegne av EM-teknologi i Barentshavet. De ser nå at større selskaper som har vært interesserte i regionen tidligere, nå vender tilbake til område. Shell og Exxon nevnes som aktører.

 Vanskelig marked, noen lysglimt?Det jeg synes er mest interessant med nyhetsstrømmen er meldingen om at selskapet jobber nå med ny teknologi som “kan øke markedspotensialet dramatisk”. Dette framgår i en melding som selskapet har sendt ut. Likevel synes jeg denne nyheten er lite omtalt i media. Det skaper uansett en forventning som selskapet ikke hadde skapt uten grunn. Det meldes om at dette blir konkretisert på kapitalmarkedsdgen i september. Jeg ønsker å eie aksjer i selskapet framover da jeg forventer god nyhetsstrøm.

Det synet deler også Bekker og styremedlem Jeffery Harris som har kjøpt henholdsvis 20 000 og 10 000 aksjer i selskapet. Dette er også et positivt signal som styrker argumentasjonen for kjøp. Snittet i aksjen er nå 14,85 kroner.

This entry was posted in Aksjehandler and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>