USA og stresstest

Det pågår tøffe diskusjoner i USA om et eventuelt forlik om gjeldssituasjonen. Obama har brukt harde ordelag om hva han syntes om situasjonen og har bedt om enighet. Tidligere ble det meldt fra Moodys om mulig nedgradering, nå kommer S&P etter med at en nedgradering kan ha direkte link til enighet eller ikke. Jeg tror det vil være enighet i løpet av kort tid. Spørsmålet er bare hvordan partiene skal gjøre det til “sin” seier. Ellers kommer det fra USA en rekke nøkkeltall med blant annet Empire State, KPI, industriproduksjon og Michigan forbrukertillit.

Ellers kommer stresstestene av de europeiske bankene i dag kl 18. Det er stor spenning knyttet til dette og det kan være greit å ligge unna finanssektoren fram til mandag. Likevel kommer jeg til å bruke dippene i DNB Nor til å kjøpe meg inn igjen. Er forøvrig veldig fornøyd med timingen på profitte i går på 79,50. For å gjenta: Selskapet leverte meget gode tall og har minimal eksponering i europeisk gjeld. Bør være bull når det er oversikt over situasjonen i europeisk finans.

Ellers leverer PGS et resultatvarsel som er meget bra. Likevel synes jeg den stakk av gårde uhorvelig fort og jeg har ikke kjøpt noe i selskapet. Fred Olsen Energy la i dag fram sin Q2-rapport. De melder om positivt globalt marked der dypvannsratene er på vei oppover, god ordreinngang hvor første ledige kapasitet i det norske markedet er rundt 2013. Ikke minst er backloggen på ca 2 milliarder USD. Selv om omsetning og resultatet kom inn litt under forventningene, ser det ut til at markedet tar Q2 greit. Jeg synes framtidsutsiktene virker veldig positive.

This entry was posted in Aksjehandler, Selskapspresentasjoner and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to USA og stresstest

  1. thank you for your article,My problem has been resolved.
    YES! I finally found this web page! I’ve been looking just for this article for so long!!
    Superb! Generally I never read whole articles but the way you wrote this information is simply amazing and this kept my interest in reading and I enjoyed it.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Ble stille fra denne kanten igjen. Håper ikke den siste tidens kursras har gått for hardt ut over porteføljen din. Men så er det vel ikke så mange aksjer det ikke har gått hardt utover heller. Vanskelig marked for tiden. Håper på innlegg.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>