Tysk-fransk løsning?

 Tysk fransk løsning?Markedet er stengt i dag, men jeg ser at det er en del aktivitet likevel. De politiske forholdene i europa er fortsatt uoversiktelige. Mange argumenterer med at en gresk utgang av eurosamarbeidet er nært forestående. Samtidigi argumenteres det for at de såkalte eurobonds kan være enklere å innføre hvis dette faktiskt ikke omfatter Hellas. Tyskland holder igjen fortsatt og den europeiske sentralbanken er vag. Spania vurderer nå å slå sammen flere kriserammede banker og skape den største banken i det spanske markedet. Dette for å sikre nok likviditet.

Fortsatt ser man politisk vilje til å sette i gang tiltak for å imøtekomme situasjonen som rår. Om så den er noe forandret etter Hollandes overtagelse av franske makt. Etter min mening er Hollandes tilnærming til vekst et friskt pust inn i sparedebatten som har foregått blant de europeiske ledere. Det er vanskelig å bli veldig politisk på en slik blogg, Tysk fransk løsning?men det er i hvert fall en interessant tilnærming å se på dette som en ledighetskrise så vel som en gjeldskrise. Likevel løser man ikke det siste ved å sette seg i mer gjeld. Poenget er at vekstfokuset har vært noe fraværende blant de europeiske statslederne inntil nå med Hollande. Derfor er det interessant for markedene hva som kommer ut av den tysk-franske polemikken i ukene som kommer. Man er i hvert fall avhengig av at det kommer noe ut av den..

Her er et lite utklipp av satirikernes streker den siste tiden.

 Tysk fransk løsning?

20120512 EUD000 0 Tysk fransk løsning?

 Tysk fransk løsning?

This entry was posted in Aksjenyheter. Bookmark the permalink.

3 Responses to Tysk-fransk løsning?

 1. Ludo says:

  Spørsmålet er vel hvordan man skal få vekst. Land som Frankrike og særlig Italia hadde lav vekst selv når verdensøkonomien gikk godt i midten av forrige tiår. Spania hadde god vekst, men den skyldes krafig lånefinansiert forbruk. Det virker helt klart for meg at her er det ikke bare skuffe på kull. Tyskernes og endel andres poeng er at det må store endringer i hvordan disse landene er organisert for å få en barekraftig vekst uten bare en masse nye gjeldsopptak. Europa har kanskje den best utdannede befolkningen i verden, men klarer ikke dra nytte av det pga at landene virker å være helt stivnet politisk. Det er viktigere å få betalt pensjoner ol enn skape muligheter for unge mennesker.

  Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

 2. TheTypes of spellsThey can cast and how devastatingThey can be

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. It is not my first time to visit this web page, i am visiting this web page dailly and obtain nice information from here every day.

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>