Timing og gjeld

 Timing og gjeldAlt handler om timing i aksjemarkedet. Jeg gikk ut for tidlig og fikk ikke med meg det fantastiske oljefunnet i nord morgenen etter snuoperasjonen. For Subsea og Yara har ikke det betydd all verden, RCL har begynt å røre på seg nå etter USA-åpning.  EMGS derimot har gått som ei kule som et fantastisk oljeselskap vil gjøre i en slik situasjon. Selvsagt godt hjulpet av at Statoil melder at EM-teknologi var en svært viktig del av årsaken til funnet. På grunn av at jeg trodde på nedgang, solgte jeg halvveis på 14 – tallet. Dermed har jeg gått glipp av en pen gevinst hvis jeg hadde solgt før stenging i dag. Merk før stenging. Rett etter stenging kom det nemlig melding om at Warburg Pincus har hyret Carnegie med hensikt i å selge 15 til 20 millioner aksjer i EMGS. Dette tilsvarer 7,6 til 10,2 % av aksjene i selskapet. Warburg eier i dag 41,9 % av selskapet og det kan ikke være positivt for aksjekursen at de nå vil halvere eierskapet. Eller har de en kjøper? Veldig spent på åpning i EMGS i morgen tidlig. Uansett: Timing er alt i dette markedet.

Det er stadig mer fokus på gjeldskrisen igjen. Timing og gjeld Det er heftig møtevirksomhet, spesielt for Merkel. Angela Merkel har til nå denne uken hatt møter med Sarkozy (Frankrike), Lagarde (IMF) og Monti (Italia). Det er igjen fokus på Hellas. Denne gangen i forhold til at de ikke har nådd budsjettkravet for 2011. Målet var et underskudd på 8,9%, fasit på 9,6%. Samtidig innebærer de dårlige nyhetene fra Hellas den siste tiden at sannsynligheten for at en nedskrivning på 50 prosent ikke er tilstrekkelig for at gjeldsbyrden blir mulig å bære. I korte trekk er problemet at EU-tjenestemenn innser at de sannsynligvis kun har mulighet til å bestemme hvilke tap de private kreditorene kommer til å ta. Og dette kommer ikke til å holde..

Ungarn vedtok endringer i grunnloven som var knyttet til mer nasjonal politisk styring blant annet av sentralbanken. Ungarn møter heller ikke budsjettmålet for 2011. EU-kommisjonen har nå sendt en delegasjon til Budapest for å diskutere løsninger av floken. Italienske renter er på nivå som når Hellas og Irland trengte hjelp. Samtidig falt både spanske og italienske renter i løpet av dagen, men i morgen skal de selge obligasjoner..

 Timing og gjeldEr det bare jeg som er skeptisk til markedet slik det nå utvikler seg? Jeg frykter 400-nivået og jeg frykter fokuset vi vil se på gjelden i Europa. Ikke minst frykter jeg absolutt markedet når det virker som om alle er positive og vi hører uttalelser som at “glem eurosonen, USA vil dra oss videre” og “vi er positive på alle tekniske variabler”. Jeg føler meg alene mot overmakten, men hvordan var dette med drosjesjåføren som kjøpte aksjer?

Var det ikke da man skulle selge..?

This entry was posted in Aksjenyheter and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>