Surt og surere?

mban2124l Surt og surere?Det blir få oppdateringer om dagen, men det skyldes rett og slett at jeg ser ikke helt de store mulighetene om dagen annet enn å sitte i bjørner. Jeg skiftet for noen måneder siden strategi, fra å gå for de korte tradene på 1- 3%, til heller å kjøpe for å sitte på minimum én ukes sikt. Derfor blir det også mindre oppdateringer. Likevel har det vært drøssevis av bevegelser både opp og ned på mange aksjer. RCL fikk et fint drag opp igjen etter at nyheten om grunnstøtingen i Italia var ferdig solgt. Oljeaksjer går når oljeprisen stiger, i REC ser det ut til at man kan gjøre 5% hver dag hvis man treffer.

Jeg har likevel vært svært rolig i forhold til de siste børsdagene. Oslo Børs har forsøkt seg opp over 400 og vært der flere ganger, men ikke stengt over. Markedet har også forsøkt seg ned under 395 og 390, uten å bryte. Oslo børs beveget seg i et lignende mønster mange dager på rad der vi solgte fra start og kjøpte igjen mot slutten av dagen når USA åpnet. Vanskelig å bli klok på markedet.

Mange er bull. For mange etter min mening. Jeg ser stor usikkerhet framover. Ikke bare har Hellas signalisert at de skulle komme til en enighet med kreditorene før helga og man ikke gjorde det, men det kommer også rapporter om at dette ikke vil ha noen større påvirkning på de strukturelle utfordringene for de sør-europeiske landene. Den italienske statsministeren uttaler at de trenger langt mer kapital i EUs krisefond, ESFS. Irans agering i Hormuz-stredet gjør situasjonen spent, noe som også kan gi utslag på markedene ved forverring. IMF melder i dag om at det er økt risiko siden september mot den finansielle stabiliteten i Europeiske land. Dette til tross for alle tiltak som etter hvert er satt i live.

Utfordringene er jo igjen politiske. Jobless Claims i forrige uke for eksempel kom inn rekordlavt uten at det påvirket markedene nevneverdig. Til de som spør om hva som skal til for at markedene skal ned, spør jeg følgende tilbake: Hva skal til for at markedene skal skyte fart oppover? Anyone?

This entry was posted in Aksjenyheter and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>