Solgt Gjensidige, ser etter inngang et sted…

I dag solgte jeg Gjensidige til 58 blank. Kunne solgt den dyrere, men hadde tro på at det kom volum som dro den oppover. Det så ikke ut til å komme og synes aksjen forble svak lenger enn jeg hadde trodd. Tar mine snaut 400 aksjer og investerer et annet sted.Som jeg nevnte på fredag hadde jeg tenkt ut fire kandidater å se på. Northland Resources var den svakeste med en nedgang på litt over 2%. Likevel var det ikke denne som var aller mest interessant for meg. Electromagnetic Geoservice steg nesten 2%, mens Atea stiger bra med nesten 3%, tross trøbbel med Konkurransetilsynet i et oppkjøp for litt siden. Den som gjorde det desidert best var jo Seawell som jeg har hatt i kikkerten en stund. Jeg håpet på å få aksjer inn i dag på ca 30 kroner. Det fikk jeg ikke. Aksjen smeller til med en oppgang på nesten 10%.

Det som gjør denne aksjen så interessant er teknologien bak dette selskapet. I tillegg har de mye inntjening som følge av konsulentvirksomhet i sektoren. Altså ligger mye investert i humankapitalen i selskapet. Jeg kommer til å presentere dette selskapet etter hvert.

REC fortsetter ferden oppover igjen. Selv om den skuffer meg litt etter Obamas snakk om nye subsidier for solsektoren. Avtalesnakket i Cancun hjelper jo også til for å styrke oppsiden innen alternative energikilder, som jeg mener er stor (hvis noen var i tvil).

Jeg synes markedet er positivt om dagen. Likevel er det viktig å plukke de rette aksjene. Til og med OBX’ene er varierende i forhold til sektor og segment. Da synes jeg det er litt bedre å være mer langsiktig i skjærene…

This entry was posted in Aksjehandler and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Solgt Gjensidige, ser etter inngang et sted…

 1. Harald says:

  Skal være glad du var på ferie når det blåste som værst i rec. Den var helt nede i 14,8 før den snudde og jeg satt som mange andre og stirret på skjermen med hånden på kjøpsknappen. Hva er ditt kursmål på Rec?

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Harald says:

  Gjensidige ja, jeg solgte også mine aksjer på 58, denne tror jeg at vi kan kjøpe ned mot 55 om en liten stund forutsatt at ikke hele markedet tar av. Da drar nok markedet også med seg gjensidig. Jeg ser etter inngang i GOGL om dagen bare den kommer ned mot 8 igjen

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Jeg var vel ikke på ferie egentlig, men jeg hadde ikke noe kjøpekraft igjen når aksjen var på 14,80. I tillegg hadde jeg bestemt meg på forhånd å la den rulle og gå. Nå er den tilbake på veien oppover og jeg har kjøpekraft til å gjøre andre ting igjen :)

  Ellers synes jeg det finnes andre mer interessante case http://aksjehandleren.no/gjensidige-emisjonen/

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>