Ruglete for børs og EMGS

thursday june 21 spanish bond auction Ruglete for børs og EMGSOslo Børs oppfører seg ruglete og det har vært ventet at det kom en periode med konsolidering eller en liten korreksjon. Det virket som om melding om stimuli fra ECB og QE3 fra FED ga en kortsiktig oppside, men da var ogsåpotensialet tatt ut. Hva skal trigge markedet nå? Fokus tilbake på gjeld og finansieringsproblemer, spesielt for Spania og ikke minst en økonomisk politikk i USA som blir slått politisk mynt om fra presidentkandidatene i valgkampen. Vær forsiktige framover.

Jeg har en strategi som omhandler langsiktighet. Langsiktighet skal også tåle nedturer og dermed hopper jeg ikke av når det kommer fall på børs eller i enkeltaksjer. Jeg tok gevinst i Subsea tidligere denne måneden og brukte noe av dette for å investere i EMGS. Det var ikke nødvendigvis en god investering.

Og mens vi er inne på EMGS: Kapitalmarkedsdagen gikk sin gang uten de store nyhetene. De jobber videre med teknologi som skal se dypere med høyere oppløsning. Dette er bra, men gir ikke nødvendigvis uttelling med det første. Samtidig ble det slått fast tre ting som selgerne bet seg merke i:

 • Kontraktene har etter hvert fått en tendens til å bli inngått rett før oppstart. Noe som gir større usikkerhet.
 • Selskapet vil ikke lenger ha et tilnærmet monopol i markedet i årene som kommer
 • Backlogen, altså inngåtte kommende kontrakter, svekkes som følge av punkt 1.

Aksjen har falt betydelig i dagene etter godt hjulpet av oljeprisen som svinger. Samtidig melder selskapet at det vil offentliggjøres en mengde kontrakter framover i månedene oktober/november. Derfor vil det være en spennende tid for selskapet framover. Jeg er fortsatt overbevist om at selskapet er under solid vekst og at det er verdt å eie aksjer her. Man må tåle at det svinger slik, men jeg er trygg på at selskapet når nye høyder på 20-tallet utover høsten/vinteren. Jeg vurderer fallet fra 17 kroner og ned til rundt 14 som en kjøpsmulighet.

This entry was posted in Aksjenyheter and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ruglete for børs og EMGS

 1. Hello.

  Jeg har vært en stor fan av caset EMGS, fordi de vokser raskt, og har en en “proprietary” teknologi som de kapitaliserer på. Dette vil ikke vare evig, så her gjelder det å være på vakt. Traden mener jeg lå opp mot kapitalmarkedsdagen, men det var en skikkelig skuffelse. Aksjen har falt i rett strek ned i etterkant, og ligger nå 15% lavere… det er en reprising. Når man snakker prising, gjorde jeg kjapp regneøvelse i dag tidlig, for å se hvor billig eller dyr den er. Alle jeg snakker med sier at den er så forferdelig “billig”, men er den det?

  De tjente 9 cents per aksje i første halvår. Det er 53 øre. Hvis de klarer det samme i andre halvår, tjener de 1.06 kr, noe som er en PE på 14 mot dagens kurs.

  Jeg lever fortsatt i troen på at selskapet kan bli kjøpt opp, og at de har en spennende teknologi i en spennende bransje, men jeg må justere bullishetene min at selskapet ikke er grisebillig og de er fortsatt sårbare på kontrakter.

  Det er ikke nødvendigvis at FUGRO og de andre som har solgt de siste ukene tar grådig feil.

  :) Just my two cents.

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>