Resultat i tre store

I dag kom de store OBX’er med tall fra Q4 og mye av dagen kommer til å handle om nettopp disse. Statoil, Marine Harvest og “min egen” Renewable Energy Corperation.

Den første først; Statoils Q4 og årsprognose. Resultatet vil etter min mening tynge børsen i dag. Hegnar Online skriver at resultatet var 2,6 milliarder lavere enn ventet. Likevel ser jeg at de økte betydelig fra Q4 i fjor, men kanskje ikke like mye som forventet når oljeprisen har steget jevnt gjennom perioden. De guider opp 3% i forhold til produksjonen, men har fortsatt trøbbel med med blant annet Gullfaks-feltet. Jeg tror Statoil vil være negativ i dag til tross for oljepris over 100$.

Marine Harvest smeller til med økning på hele linjen i Q4. Det var ventet et driftsresultat på snaue milliarden, men overstiger dette med over 50%. Dette til tross for at omsetningen er tilnærmet lik forventningene. Laksen forvaltes godt og det oppnås gode priser. Det er forventet et sterkt marked også 2011 og 2012. Utbytte overstiger i god Fredriksen-ånd forventningene. 60 øre pr aksje er meget bra.

REC kom også med Q4 på morgenkvisten i dag. De kom med profit warning tidligere denne måneden og det var vel ikke helt uventet i tråd med den. For å gjenta: omsetning på 4,8 mrd opp 29% fra Q3, driftsresultat på 1,1 mrd opp fra 155 mill i Q3. Det er ingen tvil om at tallene er solide og at REC er i formidabel vekst fortsatt. Likevel er det guidingen som det er knyttet mest spenning til i framleggelsen. De venter ca 5% nedgang i prisene på Silisium, wafere og moduler rett og slett fordi prosuksjonsøkningen forventes å stige mer enn etterspørselen. Dette kan være et svakhetstegn for sektoren selv om Q1 som regel er noe svakere enn Q4. Det vil sannsynligvis komme nye kutt i subsidiene i løpet av 2011. Samtidig oppjusterer REC sine produksjonsestimater noe.

Jeg tror RECs guiding vil senke aksjen i dag og angrer nå noe på at jeg ikke tok ned eksponeringen. Likevel er tallene solide og man ser at selskapet arbeider godt med kostnadsreduksjoner i hele produksjonskjeden. Lavere produksjonspriser er jo også hovedgrunnen til at subsidier også kuttes så det er ikke sikkert gevinsten er like synlig som den burde vært. Vi får se. Man vet jo heller aldri med denne aksjen. Plutselig er den i 22 icon smile Resultat i tre store Eller 18 icon sad Resultat i tre store

This entry was posted in Selskapspresentasjoner and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>