Opp og ned og opp igjen?

 Opp og ned og opp igjen?Det er store bevegelser på Oslo Børs om dagen og det er i hovedsak av politiske årsaker til de fleste bevegelser. Det har vært fokus på EU den siste tiden og det ser ut til at det er Euro-samarbeidet som er sterkest. Storbritannia er som varslet svært skeptiske til hele arbeidet med ny EU-traktat, men de er jo heller ikke involvert i EUs felles finanspolitikk. Tsjekkia og Sverige har tatt forbehold om egne parlaments tilslutning til arbeidet som skal være ferdig i løpet av mars neste år. Avtalen som nå har kommet på plass tar utgangspunkt i Maastricht-traktaten fra 1993 som innførte budsjett krav til medlemslandene. Ironisk nok var Tyskland og Frankrike blant de første som reelt sett brøt disse kravene. Nå er altså arbeidet i gang med en ny traktat som kommer til å slå fast noe av det samme. Eneste forskjellen er at denne gangen knyttes det sanksjonsmuligheter til eventuelle brudd på kriteriene. Utfordringen er jo fortsatt like store, men jeg regner med at de europeiske lederne faktisk sørger for at likviditeten er tilstrekkelig inntil traktaten er ferdig utarbeidet.

 Opp og ned og opp igjen?En av de eneste bevegelsen som jeg ser er selskapsrelatert er de siste bevegelsene i Yara. Det er spennende tider med fallende urea-priser og stigende kornlagre (i dag) på den ene siden og heving av kursmål fra Handelsbanken (også i dag) og melding om utbytte med mindre det finnes oppkjøpskandidater. Jeg mener Yara er et godt case utover vinteren, mye med bakgrunn i de positive nyhetene som de brukte kapitalmarkedsdagen tidligere denne uka.

This entry was posted in Aksjenyheter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Opp og ned og opp igjen?

  1. öyvinds says:

    Ta en titt på en graf over matvareprisene de siste 10 årene og sammenlign den med oljeprisen. Du kommer til å bli fascinert om du ikke har forstått den sammenhengen. Oljeprisen har faktisk like mye å si for YAR som STL og sjøgrill.

    hvis du vet om irc så må du for all del si hei på #stockchatnorway på irc.financialchat.com. :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>