Ny uke med politikk

Vi går inn i ei spennende uke. I kjølvannet av EUs enighet, så nær som Storbritannia, vil de nasjonale debattene om den nye traktaten blusse opp igjen. Blant de første er Ungarn som i første omgang så ut til å støtte Camerons tøffe linje, men som til slutt erklærte sin støtte til den tysk-franske initiativet. Ungarn vil altså i likhet med Tsjekkia og Sverige ta forbehold om parlamentarisk støtte. Camerons på sin side har måttet tåle kraftig kritikk på hjemmebane etter den bastante reservasjonen mot ny traktat. Blant annet visestatsminister Nick Clegg har vært ute med leppa. I tillegg har Skotlands førsteminister Alex Salmond uttalt at dette ikke er i tråd med skotske interesser. Cameron møter parlamentet i dag og det kan bli interessant.

Skepsisen florerer i hvert fall og kredittbyråene beveger markedet.

This entry was posted in Aksjenyheter. Bookmark the permalink.

One Response to Ny uke med politikk

  1. Debatten vil bestå, men møtet var ferdig forrige uke. Det kommer mest sannsynlig ikke nye “policy” beslutninger før jul.. vær på vakt! :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>