Ny spennende uke.

Etter forrige ukes toppmøte i EU med tilhørende enighet om tre mål for finanssektoren og nasjonal gjeld, ser jeg denne uken to mulige triggere for videre oppgang. Fokuset er kommet tilbake til USA nå når Europa har “kjøpt” seg arbeidsro for en stund. Jeg er bekymret for den høyden vi nå har dratt på oss. Teknisk er Oslo Børs er i ferd med å bevege seg inn i overkjøpt territorium og man klarte ikke bryte 200 dagers glidende snitt i forrige uke. Vi kommer i hvert fall til å åpne ned i dag, men usikkert hvor mye.

 Ny spennende uke.Jeg synes at det skal en del til nå denne uken for å dra markedet videre og jeg tror dagen i dag og i morgen kan bli dager der det blir solgt av en del. Triggerne som kan gi markedet fornyet fart oppover er jo FEDs møte tirsdag og onsdag og arbeidstallene. FEDs møte er det andre for året og det vil bli brukt til å vurdere framtidige utsikter. Møtet vil avsluttes med en pressekonferanse med FEDs styreleder Ben Bernanke. Det er ikke all verdens forventninger til enorme stimulier fra dette møtet, men Bernanke er en av få som kan snakke markedet opp eller ned med vurderinger eller eventuelt planer og tiltak i nærmeste framtid.

Arbeidstallene blir spredt utover uke Ny spennende uke.n med ADP-tall på onsdag, Jobless Claims på torsdag og den store og månedlige Non-farm Payrolls på fredag. Den førstnevnte og sistnevnte er månedlige tall og gir beskjed om hvilken vei arbedsledigheten er på vei. Forrige rapport viste at flere arbeidsplasser er skapt og forventningene foran disse tallene er at denne trenden forsterkes. Disse tallene kan bevege markedet og eventuelt skape ytterliggere oppgang fra onsdag. Før den tid blir det sideveis og nedadgående konsolidering.

Jeg kjøpte PGS på fredag ettermiddag for å prøve en trade. Jeg synes markedet straffet PGS hardt og jeg ser en liten oppside når aksjen etter min mening straffes for hardt. Jeg kommer til å selge aksjen i løpet av dagen. I tillegg ser jeg etter muligheter for å laste noe av eksponeringen. Jeg tror vi ender ned denne uken, med mindre FED eller arbeidstallene kommer med noe ekstraordniært.

This entry was posted in Aksjenyheter and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>