Norsk Hydro og Alcoa

KNorsk Hydro logo Norsk Hydro og Alcoavartalsrapporteringen i USA starter i kveld. Alcoa er som alltid først ute. For de som ikke kjenner til selskapet er Alcoa et av verdens største aluminiumsselskaper og har produksjon innen nærmest alle deler av prosessen fra utgraving til resirkulering. Likevel er aluminumsproduksjonen isolert knyttet til 80% av omsetningen i selskapet. Alcoa opererer i 31 land (Norsk Hydro er i 40). Uansett legger selskapet fram tall etter børsslutt i USA i kveld og gir en veldig god pekepinn på hva vi kan vente oss av selskap som vårt eget Norsk Hydro.

Alcoas Q2-rapport er ventet å levere solid i forhold til Q2 i fjor med en omsetning på 6,3 mill dollar mot 5,2 for samme kvartal i fjor. Resultatet er ventet inn på 33 cent pr aksje mot 13 cent for Q2 2010. Jeg synes Alcoa faller en del med over 3% og det ser ut til at det prises inn en liten skuffelse. Dette gjør at det kan bli fart i Hydro i morgen hvis Alcoa faktisk leverer.  Vi får se.

Ellers er det gøy at Fred Olsen Energy gjør det bra i dag. Her er det forøvrig også ventet spennende tall etter hvert.

This entry was posted in Aksjenyheter and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>