Nedgang på grunn av Hellas

 Nedgang på grunn av HellasJeg har nevnt at jeg har fått litt høydeskrekk etter rallyet de siste ukene og at jeg fryktet et fall på børsen i nærmeste framtid, men det er vel ikke nødvendig å hjelpe til såpass Papandreou?? Det er vel lite som tyder på at Merkel er like imponert over den greske statsministeren nå. Vi har allerede fått høre at det har vært indre strid i regjeringen og den er nå avskallet med sosialistpartiet som var uenig i å slippe denne pakken ut til folkeavstemming. Lettelsen vi fikk i forrige uke over at EU klarte å bli enige og finne en løsning, blir satt på prøve og usikkerhet skapes igjen. Vi får en heftig nedgang i Oslo Børs med denne bakgrunnen.

Dessverre har jeg bare hatt det i kjeften i forhold til å selge ned porteføljen min. Det er selvsagt synd slik det er nå. Nå er situasjonen anderledes. Oslo Børs er ned over 5% fra toppen og jeg har sett etter støttenivået rundt 367 som er et sterkt støttenivå. Det ser ut til at det har snudd opp derfra allerede i dag og man kan vurdere å akkumulere aksjer her. Snur vi opp på dette nivået vil jo det være sterkt i forhold til videre oppgang. Likevel er jo X-faktoren Hellas inne i bildet igjen for fullt.

This entry was posted in Aksjenyheter and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Nedgang på grunn av Hellas

 1. Tok du ut PGS? :) Målet mitt er ikke å komme inn her for å plage deg hver gang du går under en stoploss, men du kommer til å takke meg på et senere tidspunkt. Stoploss er noe av det vanskeligste som finnes, men også det som skiller klinten fra hveten. Den som finner på nye grunner for å “bli sittende” blir også fattige. Du tok traden på fredag, og den synes jeg var fair, men problemet blir når man tvilholder til tross for at markedet sender den til nye lavere nivåer. Jeg har snakket med hundrevis av kunder og sett titalls meglere i aksjon, og det er kun et fåtall jeg har sett som er disiplinerte på stoploss. De som mestrer det er også de mest velykkede :) Håper du fikk den ut på et OK nivå, og så fortsetter jeg å plage deg når jeg ser du går under forutsatte nivåer. hehe ;)

  Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0

 2. Hei AS! Takk for at du stikker innom. Skulle selvsagt ha skrevet det i går, men tok ut PGS på close i går som jeg sa jeg skulle både fredag og i går. Med 25 øre tap. Fikk dessverre ikke solgt ut noe mer i løpet av gårsdagen. Takk for bidraget. Er veldig enig i kommentarene, men det er vanskelig å holde på prinsippene hele veien. Slik er det vel med flere som du sier… Vurderer du forresten å gå long i løpet av morgendagen? Det ser ut til å dra seg litt oppover over dammen.

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Det er forøvrig ingen plage at du stikker innom for rettledning. Det setter jeg bare pris på :)

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Godt du fikk den ut :) Jeg vurderer hele tiden å gå long, og har stort sett tradet fra den siden, men jeg må innrømme at jeg har blitt veldig bearish siste døgnet. Utviklingen i Hellas er ikke heldig; nå ryker regjeringen, de avsetter militærledelsen og tuller det til med denne redningspakken. Risikobildet øker, og det er faktisk ikke Hellas som er verst, men Italia… følg med på bankene på Milano børsen. Er de ned 5% i morgen så kanskje man skal la være ;)

  Jeg kommer innom rett som det er ;)

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>