Markedsoppdatering

Markedet er rolig i dag, som det har vært i noen dager. Det er likevel en del svingninger i enkeltaksjer. Kinesiske myndigheter har satt opp renten igjen og oljeprisen er noe svekket fra årshøye. Markedet faller noe, men jeg er ikke veldig urolig av den grunn. Oslo Børs ligger og vipper mellom nedgang mot 440 – nivået og brudd på motstanden opp mot 446. Jeg tror det er et tidspørsmål før vi drar oss videre mot 460.

Når det gjelder REC så er jeg noe usikker. Det har kommet en del nedgraderinger både på aksjen og nedgradering av konkurrenter. Morgan Stanley nedgraderer First Solar og i rapporten er de skeptiske til samme vekstgrad i solarsektoren som tidligere. Jeg har fortsatt tro på sektoren, men vurderer jevnlig den ekstra 5k som jeg dro på meg etter RECs resultatvarsel i forrige uke. REC kommer med hele Q4-rapporten i morgen. Det er spenning knyttet til dette. Jeg venter at den vil vise at de ekstra inntektene i Q4 i utgangspunktet var éngangstilfeller, men også at de vil fortsette guidingen fra Q3 med lavere produksjonspriser, økt etterspørsel, men begrenset prisvekst. Noen synspunkter eller spørsmål?

EMGS holder seg greit og jeg kommer til å sitte fortsatt på lenger sikt.

This entry was posted in Aksjenyheter and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>