Mandag morra blues?

aaa fitch Mandag morra blues?Kl 21 på fredag holdt som kjent Standard & Poor’s en pressekonferanse med nedgraderinger i ni europeiske land som resultat. Kypros, Italia, Portugal og Spania ble nedgradert med to hakk og Østerrike, Frankrike, Malta, Slovakia og Slovenia måtte tåle ett hakk. I tillegg satte ratingbyrået alle 14 euroland på listen med negative utsikter. Dette er selvsagt alvorlig, men vi har sett at helga brukes til å berolige markedet med at dette ikke er katastrofe. Spesielt fra Frankrike. Dette førte selvsagt til fall på børsen, men i USA så det ut til at dette kom til å bli kjøpt opp igjen og stengte etter en fin bevegelse opp.

EuropeanDebtCrisis Mandag morra blues?Likevel selges asia av i morgentimene og de europeiske børsene er ventet å åpne ned. I dag er også børenene i USA stengt som følge av Marting Luther King – day. Altså kan ikke USA redde de europeiske børsene i dag. Ikke glem at diskusjonene knyttet til den greske gjeldsfinansieringen er svært vanskelig og det kan komme ytterliggere varsler i dag. I tillegg er det veldig spennende hva den franske nedgraderingen vil ha å si for auksjonen av franske statspapirer i dag. 7-8 milliarder euro i fransk statsgjeld skal auksjoneres bort. Får Frankrike høyere renter, vil dette bli mottatt negativt. Er det derimot ingen endring eller lavere renter viser det hvor alvorlig markedet ser på nedgraderingene. Spennende blir det i hvert fall.

Det blir lite selskapsspesifikt om dagen fordi jeg tror at det er disse nyhetene som vil få markedet til å falle. Likevel: Ulykken i Italia fører til at Carnival nedjusterer. Vær på vakt for RCL i dag. De vil selge hardt fra start. Min strategi ligger uansett fast. Jeg mener børsen skal ned utover denne uka og vil vurdere å selge bjørnene mine først på torsdag eller fredag. Vi får se. Følg med icon smile Mandag morra blues?

This entry was posted in Aksjenyheter and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>