Kjøpsmulighet

Dere er vel lei en blogg som sier kjøpsmulighet hele veien ned en korreksjon, men jeg mener dette er en kjøpsmulighet. Jordskjelv og uro prises inn og det gir kjøpsmuligheter. Mange aksjer har fallt mye den siste tiden. Både AKSO, PGS og SDRL innenfor olje, mens Statoil har holdt seg greit. EMGS, Seawell, REC er interessante.

Jeg er fortsatt eksponert i Yara og kommer til å være det på lengre sikt.

This entry was posted in Aksjenyheter and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Kjøpsmulighet

 1. Martin says:

  Du snakket om at du trodde oslo børs heller gikk over 450 enn under 440 i ett innlegg 9 mars. Nå er den på 429… hvor langt ned skal vi? hvor er neste bunn?

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Julian says:

  Har du ikke tro på Subsea 7?
  Nå er det vel 5 meglerhus som anbefaler denne aksjen..

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Martin: Ja, jeg trodde vi skulle over før vi skulle ned. Jeg arbeidet ut fra den tesen. Den holdt ikke. Jeg forutså ikke jordskjelvet og ytterliggere uro, men har minnet om risikoen hele veien. Det er ikke lett.

  Likevel ser jeg for meg at det er støtte på 425/430 som vi er nå. Synes fallet begynner å bli overdrevet og det er kanskje en nødvendig korreksjon for videre oppgang.

  Julian: Subsea er i samme kategori som de fleste av de jeg nevnte og jeg ser at det er oppside i denne også. Ordreinngangen er god og uroen er forbipasserende. Jeg tror det handler om å finne sine rekylkandidater som man mener har falt for mye. Jeg synes Statoil holder seg bra og bunner ut i underkant av 150 og Yara som jeg synes har falt veldig mye.

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Hvorfor er du “long term” bullish på Yara? Det er ofte lurt å argumentere for det slik at leserne selv kan vurdere argumentene opp mot hverandre.

  Akkurat nå faller hele gjødselkomplekset etter en kraftig oppgang det siste året. Yara steg 100% fra juni 2010 til Januar i 2011. 7 måneder og 100% avkastning på pengene i en OBX aksje…

  Kostnadene (nitrater) har steget 20% i Januar og Februar, mens UREA prisen har fallt 25% til under 300 USD. I dag er ledelsen i Yara i markedet og sier at prisfallet på UREA har vært overraskende stort. Fallende utsalgspris og økte kostnader?

  I går kom en stor kornrapport fra USA som viste bygg i hvete og kornlagrene.

  Det som bekymrer meg aller mest er at råvarer har en høy andel finansielle spekulanter som eiere, og ikke bare på olje men også soft commodities. Nå har hvete, korn, soya, mais begynt å falle fra en topp, og hvis spekulantene skal “ut av traden” kan det være ytterligere nedside.

  Problemet er at etterspørselen etter gjødsel faller når bonden ikke får like godt betalt for sluttproduktet, og med fallende futures priser på råvarene og høye kornlagre visner investeringslysten.

  Jeg både håper og tror at Yara får en bounce snart, for det hadde reddet mange “dyre” longs, men på lengre sikt så vet jeg ikke om jeg er så veldig bull lenger..

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Hei AS! Takk for innspill. Er enig i analysen at det ikke ser veldig bra ut gitt denne utviklingen. Likevel skal man ikke glemme at kornlagrene aldri har vært så lave som nå. Riktignok ble det bygg på hvetelagrene, men fra 69 til 71 dager? Det er ekstremt lavt.

  I forhold til bondens betaling og så videre er det litt mer langsiktighet enn opp og ned på prisen fra dag til dag. Hvete-prisen har steget i Nord-Amerika fra ca 1,30 i 2007 til ca 2,50 kroner pr kg.

  Vi har den siste tiden sett at stigende matpriser skaper uro. Årsaken til at jeg er bull til Yara er at flere land snakker om å sikre matproduksjonen i mye større grad enn tidligere for nettopp å unngå at finansielle spekulanter drar opp priser og at verdens kornlagre stort sett er i kontainere på båt. Det spekuleres i tollbarrierer på gjødsel for å sikre dette. Det kan godt hende at jeg tar feil og jeg er kun en amatør, men sett i et lengre perspektiv ser jeg at fokuset på matsikkerhet er et økende tema for voksende stater.

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. I tillegg er RSI rekord-lav :)

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Jeg er en bullish person, og jeg kommer ikke til å vedde med shorts eller vinflasker på at aksjen skal ned fordi totalmarkedet og demografiutvikling i Asia (antall mennesker som går fra 1 til 2 måltider om dagen) taler for at YARA skal opp igjen.

  Når det gjelder hvete / korn så er dette bare relevant i forhold til forventninger. Selv om råvaren har steget mye, så er det hva bonden forventer de neste 12-24 månedene som spiller noen rolle, og øker kornlagrene ( selv fra beskjedne nivåer ) og råvarene faller (selv fra høye nivåer) så svekkes investeringsviljen..

  Grunnen til at jeg har vært bearish på morgenrapporten, bloggen og i innlegget her er fordi jeg ønsker å belyse hvor tøffe enkelte er når de kjøper den i denne negative nyhetstrømmen. Det er mye dritt i sektoren nå, og jeg mener risikoen er stor i det korte bilde selv etter en bounce i dag.

  Dette må selvfølgelig ses i sammenheng med alternative investeringer, og der mener jeg det finnes mer interessante aksjer der ute. Jeg setter forøvrig en god vin på at PGS går i 95, AKSO i 125 og STL i 155 før vi ser Yara i 300 igjen..

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 8. .. glemte helt å gi deg ros for å poste trades med inngangsverdier. Det er alltid morsomt med skribenter som er ærlige og lar andre se trades real time. Da unngår man backtrading og idioter som skal kritisere :) stå på

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>