Ikke enighet enda, men kjøper dippen

Nicolas Sarkozy Angela Merkel Silvio Berlusconi Ikke enighet enda, men kjøper dippenDet er knyttet usikkerhet til om det kommer en løsning fra Europas ledere som er bærekraftig og langsiktig. Det er flere som har gitt signaler om at eurolederne skal utsette en beslutning for å kunne arbeide mer med en langsiktig løsning. Det sies at behovet for bankene alene er 108 milliarder euro og det byr jo på hodebry for de europeiske lederne. I tillegg skal EFSF oppfinansieres ytterliggere. Den britiske statsministen James Cameron deltar i møte og mange har diskutert om møtet i utgangspunktet burde ha vært kun for medlemslandene i euro-samarbeidet.

REC har levert tall i dag og de guider ned mer enn det som var ventet. Sammenlignet med andre kvartal var gjennomsnittlig salgspris for polysilisium ned 8 prosent i tredje kvartal, wafer-prisene falt 17 prosent, mens solpanelprisene var ned 13 prosent. Dette er jo dramatiske fall i løpet av ett enkelt kvartal. RECs konkurrent i USA, First Solar falt over 25% i går kveld på grunn av at direktøren går av på dagen uten kjent årsak. Lover ikke godt. Er i hvert fall glad for at jeg sitter på utsiden i en så uoversiktgelig sektor.

Jeg bruker gårsdagens fall og dagens åpning til å doble opp min posisjon i Yara Med nytt snitt på 273,20. Gikk jo inn altfor tidlig i aksjen, men benytter anledningen nå til å snitte ned. I tillegg øker jeg min posisjon i Subsea med 50% med nytt snitt 137 kroner. Dette er jo også en posisjon som jeg har hatt veldig lenge. Jeg tror på videre oppgang når denne dippen kjøpes, selvom det jo er usikkerhet knyttet til pakken som de europeiske statslederne bør bli enige om..

This entry was posted in Aksjehandler and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Ikke enighet enda, men kjøper dippen

 1. Flott blogg du har her AH)) Porteføljen på bloggen må jo ha gått veldig bra i det siste.. Følger selv Yara, EMGS og RCL. Bra rally vi har hatt i det siste…

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Hei. Takk for det! Det er jo selvsagt en takknemmelig oppgave å drive en aksjeblogg i et rally som dette. Har 40% i EMGS, 25% i RCL og 10% i DnB NOR så det er jo enormt. Ligger fortsatt i minus i Archer og Subsea, men snitter ned.. Har fått betalt for å ha troen på markedet og være eksponert. Hvordan er porteføljen din?

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Kjører ikke en portefølje på bloggen slik du gjør, men skriver om en rekke interessante selskaper. Slik som RCL, Yara, Det norske i Norge og Apple og Amazon i USA.
  Kommenterer også Indeksene en god del og valuta og råvarer, viktige ingredienser for de som følger aksjer)).
  Enig med deg at det har vært hyggelig å kommentere i denne siste oppturen på børsen)).

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>