Hat-trick på børsen

 45591019 gerrard466x282 Hat trick på børsenVi går mot tredje dag på børsen der det er ventet en god oppgang. Børsene i USA og Asia fortsatte oppgangen fra Europa. Uttalelser fra Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, om at (kriserammede) banker bør få innsprøytet kapital så raskt som mulig hvis de ber om det beroliget investorene noe og bidro til økt risikovillighet. De ukentlige førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd (jobless claims) kom inn på 401 000 personer mot forventningene på 410 000 personer. Den europeiske sentralbanken (ECB) ga også beskjed om at de vil videre lansere et nytt program for kjøp av sikrede obligasjoner for EUR 40 milliarder og disse kjøpene vil starte i november. Dette er positivt nytt og det ventes fortsatt oppgang men hvor lenge holder rallyet.

Vi har beveget oss ned mot 320 og så opp igjen til 345 i løpet av to dager. Ved 340-nivået fantes det noe motstand, men den blåste Oslo Børs rett gjennom. Som sagt tidligere synes jeg det har vært veldig lett å finne aksjer som er verdt å gå inn i, men på grunn av uroen knyttet til europeisk gjeld er man tilbakeholden og avventer. I en ordninær situasjon ville man kjøpt med begge henda i forhold til de kursene som er i dag. Likevel kommer vi til å få en ruglete tid framover også selv om det ikke er fokus på selskapene og sektorene. I dag får vi melding om at Moodys senker kredittvurderingen av ni Portugisiske banker.

Jeg håper fokuset kommer tilbake på selskapene endres når Q3-rapportering starter. Jeg mener at det kan bli en slags reality check i forhold til hvilke verdier som faktisk er på børsen og hva som prises inn i dag. Man kan få fokus tilbake til inntjening og omsetning i selskapene i stedet for å selge på den minste frykt fra europeiske staters gjeld. Kanskje. Uansett er vel håp og tro det første man skal legge av seg på børsen. I den sammenheng vil aksjer som Norsk Hydro med en vekst i råvareprisene, RCL som er grust sønder og sammen, PGS med flåteutnyttelse over forventninger og Subsea med en enorm ordrereserve kunne gjøre det meget bra. Hva tror dere? Kan dette være et scenario vi kan komme til å se?

This entry was posted in Aksjenyheter and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Hat-trick på børsen

  1. Pingback: Fantastiske arbeidstall tikker inn. | Aksjehandleren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>