Fortsatt oppgang?

 Fortsatt oppgang?I Tyskland ble nye forslag til redningspakker godkjent, i Nederland vant EU-vennlige partier parlamentsvalget og i dag venter DNB at Ben Bernanke skal signalisere QE3, altså et nytt sted med tiltak og incitamenter for markedene. For min del er det ingen grunn til å selge aksjene mine av andre grunner enn selskapsspesifikke nyheter. Jeg mener det fortsatt er potensialet oppover.

I går fikk vi melding om at Fugros aksjer i EMGS, som omfattet 14% av aksjene i selskapet, skulle selges etter børsslutt. Dette kunne være en kilde til usikkerhet hvis det ikke ble avgjort raskt. I dag kommer det også melding om at aksjene er solgt. Nesten 28 millioner aksjer er solgt til 16,00 kroner og dermed er Fugro uten aksjer i selskapet. Jeg er spent på hvem som her har kjøpt. Kommer det flagging i løpet av dagen fra eiere som allerede er store? Jeg tror uansett at aksjen kommer noe under press fra start av i dag. Kjøpsmulighet?

Panoro Energy som jeg har i porteføljen varsler at de vil kommunisere resultatet fra boringen av Sabia-brønnen i Brasil, hvor Panoro eier 15%, i løpet av få dager. Dette vil først skape forventninger, så skape både oppside og nedside ettersom resultatet er kommersielt eller ikke. Panoro har, som jeg argumenterte med da jeg kjøpte aksjen, et veldig spennende leteprogram som også vil gi triggere framover. Utfordringen med selskapet er at de ikke har nok kapital til å utvikle alle mulighetene de ser i porteføljen sin. Derfor vil også salg av eiendeler, også med tap, gi oppside fordi de da skaffer kapital til å utvikle andre prosjekter. Jeg vil sitte i selskapet en stund til på grunn av blant annet disse triggerne. Jeg sitter med over 20% i gevinst i selskapet til nå.

Det kommer også melding i dag fra PGS om fulle ordrebøker. Første kvartal for 2013 er allerede på over 70%, andre kvartal er på 40%. De venter at det totale markedet for seismiske tjenester skal øke med 10%. Aksjen har steget fra 65 til nesten 100 kroner i løpet av litt over to måneder. Aksjen kan gå videre i dag, men dette er også veldig bull for selskaper som EMGS og Dolphin som jeg har i porteføljen.

This entry was posted in Aksjenyheter and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>