Enighet om Hellas

 Enighet om HellasFor en natt og morgen det har vært med enighet i EU og kvartalstall fra fire store selskaper på Oslo Børs. I går fikk vi en heftig intradag i går og vi beveget oss 2% opp fra bunn og nesten 1,5% ned fra topp før vi stengte litt opp. Det viste seg uansett at man skal kjøpe dippene i dette markedet noe jeg gjorde på tirsdag ettermiddag med Yara og Subsea.

I natt har eurolandene blitt enige om en pakke. Nok en gang er det også viktig å si at dette ikke setter en strek over krisen man er inne i, men den vil hjelpe gresk økonomi betydelig. Jeg har skrevet tidliger at det er hevdet at den greske gjelden må ned med 50 – 60% for at den skal være bærekraftig. I natt ble det bestemt at de private bankenes tap i forhold til gresk gjeld blir 50%. Dette er selvsagt positivt nytt for Hellas og vil gi arbeidsro med å få økonomien på bedre retning. Dette er et tap for privat sektor på 30 milliarder. Pakken inneholdt også to andre elementer som varslet tidligere. EFSF har tidligere hatt en ramme på 440 milliarder euro, men denne rammen ble i natt økt til 1000 milliarder euro. En plan for denne oppfinansieringen vil komme på plass i november. Det siste punktet gikk på rekapitalisering av bankene og det ble satt et krav til 9% egenkapital.

Uansett vises den politiske viljen, som jeg har snakket om flere ganger, til å få til en løsning og markedet skal naturligvis skarpt opp fra start.

Jeg kommer tilbake med redegjørelse for kvartalstall utover dagen. Statoil, Norsk Hydro, Orkla og ikke minst DnB NOR som jeg har i porteføljen min.

This entry was posted in Aksjenyheter and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>