“Endelig” nedgang

Vi er i ferd med å komme inn i et surt område, men det har vært ventet ei stund. Jeg hoppet av oppgangen altfor tidlig selvsagt og dermed har jeg sittet negativt veldig lenge. Jeg har et snitt i bjørnene på 21,30 og er ca 10% i tap, men indeksen kan fort gå 5% til etter min mening.

Etter min mening har indeksen gått altfor langt og det har vært en ekstrem oppgang de siste ukene. Mange av rekordene er slått og man skal langt tilbake i tid for å se noe lignende. Frykten knyttet til en gresk exit fra euroen er igjen i fokus og gjeldsproblematikken er ikke løst. Samtidig ser vi at flere av de europeiske statene er inne i en mild resesjon. Eurosonen leverte i dag BNP-tall som viser et fall på Forrige ukes industriordre fra USA kom inn negativt. Vi ser tegnene til at den globale veksten avtar og sektorer går inn i stagnasjon. Jeg er om mulig altfor negativ her, men jeg er bekymret for markedet på litt sikt.

Når vi ser spesifikt på enkeltaksjer så faller EMGS drastisk, noe jeg også fryktet når indeksen først skulle falle. Aksjen har fått et fantastisk run den siste tiden. Flere peker på Awilco som den neste raketten. Vi får se. Hvis Oslo Børs faller ytterliggere vil jeg bruke tiden på å se etter de mange spennende casene som faktisk ligger klare for vekst. Foreløpig er likevel hovedstrategien å avvente et fall.

20120306 140833 Endelig nedgang

This entry was posted in Aksjenyheter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>