EMGS leverer igjen!

 EMGS leverer igjen!EMGS leverte for litt siden resultatene fra tredje kvartal og de slår forventningene etter det jeg skjønne. De leverer et langt bedre Q3 i år enn i fjor, nesten akkurat en dobling. For å gi et bilde på hvilken vekst det er i dette selskapet så er omsetningen i Q3 2011 nesten to tredjedeler av omsetningen for hele 2010. Jeg mener jeg gjorde rett i går når jeg kjøpte aksjen før tallene. Fasiten får vi om en drøy halvtime.

Nøkkeltallene er:

 • Omsetning på USD 45.5 million
 • EBITDA på USD 11.9 million
 • Netto inntekt på USD 7.5 million
 • Kontrakter til en verdi av USD 90 million tildelt fra Petrobras
 • Tildelt kontrakt utenfor Ghana ev en ny kunde som selskapet sier
 • Cashflow ser meget bra ut og kommer styrket ut
 • Gjeld er ned fra 82,2 mill ved årsskiftet til 45,1 mill nå.

I forhold til guiding som jo alltid er interessant sier selskapet i rapport EMGS leverer igjen!en at de oppjusterer anslaget for omsetningen med 10 mill USD. Fra 150 mill som rapportert i Q2 til 160 mill. De forventer et positivt resultat og en langt sterkere balanse ved utgangen av året. Markedsmessig peker de på et stadig sterkere marked utenfor Afrika og Asia, steder EMGS allerede er invlovert i. Ellers gjør de rede for en god start med tidenes neststørste EM-kontrakt. 90 mill USD er kontraktens anslag på og vil involvere arbeid i ca ett år. I tillegg gir Brasil et godt strategisk utgangspunkt for framtidig aktivitet.

Og forresten: kontrakten som ble inngått i går er betalt av ingen mindre enn ExxonMobil.

Her kan du se både Q3-presentasjonen og Q3-rapporten.

Jeg mener dette er et av de selskapene på Oslo Børs med best vekstpotensiale og de viser at de fortsatt vet hvordan. Sitter med en god pott aksjer…

This entry was posted in Aksjenyheter, Selskapspresentasjoner and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to EMGS leverer igjen!

 1. Kredittkort says:

  Ser EMGS ligger på 14.85 NOK nå. Har jo bare gått nedover nå den siste tiden. Vet du hva det skyldes?

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  • EMGS er en aksje som er veldig volatil. Spesielt i et marked med høy oljepris og veldig fokus på oljeservice, har aksjen steget veldig mye. Jeg begynner å lukte på denne igjen nå. Under 15 er den attraktiv på lenger sikt. Spesielt med tanke på Q1 og “lekkasjene” om ny teknologisk utvikling.

   Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

   • Kredittkort says:

    Det virker som en interessant aksje. Vurderer også å investere i en norsk aksje, Funcom. Tror denne kommer til å stige fram mot lanseringen av et nytt spill. Har gått ned til 16.70 cirka nå, men har vært oppe i 22-23 tidligere. Hva tror du om denne aksjen?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>