ECB + FED = ?

LB Jean Claude Tric 219215c ECB + FED = ?Beskjeden i går om at et større gjeldssamarbeid mellom sentralbankene i USA, Eurosonen, Storbritannia, Japan og Sveits løftet børsen utover dagen. Særlig har DNB NOR satt fart på grunn av den enorme tilførselen av dollarlikvider i markedet. Dette er godt nytt – på kort sikt..Selv om det nå tilføres nye likvider til markedet må man ikke ta feil. Dette er ikke et steg i riktig retning nødvendigvis for å bli kvitt gjeldsproblemene i mange av de europeisk landene. Likevel er det svært positivt at sentralbankene setter seg sammen og finner løsninger med likviditetsutfordringen.

I går kom det tre dårlige makrotall fra USA. Jobless Claims, Industriordre og Philly FED, kom alle inn lavere enn ventet. Likevel ble disse overskygget av den sentralbankenes løsning. Dette har vi sett lenge nå. Makrotallene som kommer inn blir overskygget av gode og dårlige nyheter fra eurosonen. Kan man kalle det “politisk støy” i forhold til det ordniære aksjemarkedet? Uansett så går IMF – sjef Christine Lagarde langt i å mane til modighet hos statslederne hvis man skal komme ut av uværet på beina. Det synes jeg lover godt og man har nå et klima for dialog der man har vært avventende tidligere. Det er positivt.

Jeg holder fortsatt fast på strategien om å bruke 345 -350 som bunn og vurderer ytterliggere innganger oppover. DNB Nor gikk bra i går, men jeg tror det er langt mer oppside i denne. Husk at det er en av de sikreste bankene i Europa. Denne kommer til å gå som ei kule når finanssektoren først drar av gårde. Glad at jeg ikke tok opp REC for to dager siden. Selv om jeg kunne fått 12% intradag nærmet den seg all-time low i går igjen. Det er vanvittige svingninger i aksjen og jeg avventer fortsatt. Angrer mer på at jeg ikke fikk inn noe Archer. Den har gått 12-15% siden jeg nevnte den. Jeg mener man skal være eksponert, om ikke fullt ut. Har fortsatt sju aksjer i porteføljen.

This entry was posted in Aksjenyheter and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to ECB + FED = ?

  1. Ser nå etter inngang i Archer og DNB nor når dette har fått solgt seg av litt. Vi får se. Noen innspill?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>