Banksektoren reddes

tumblr lqrm70dGwS1qcone3o9 400 Banksektoren reddesOm ikke hele sektoren så vises det i hvert fall stor vilje til å rekapitalisere de store europeiske bankene. Angela Merkel uttalte dette i forrige uke og i løpet har hun snakket med sin franske kollega Sarkozy og de uttalte felles at de ville gjøre det nødvendige for å rekapitalisere egne banker. Dette vil de gjøre etter felles kriterier. Detaljene forelå ikke i går, men de melder om at det vil komme ei fullstendig pakke mot slutten av måneden for å stabilisere Eurosonen. Dette er selvsagt postitivt og i tillegg kommer melding om at storbanken Dexia reddes ved at den belgiske stat tar over hele den belgiske virksomheten og at en del andre land garanterer for likvider i bankens virksomhet. Altså to positive nyheter i løpet av helga.

Rallyet som jeg mente ville komme på fredag, ble kortvarig. Nonfarm Payrolls er et veldig viktig tall og tallet knuste forventningene med en dobling, men tallet i seg selv er ikke avskrekkende. Det er fortsatt en arbeidsledighet på 9,1% i statene. Vi må tilbake til 1980-tallet for å finne lignende. På 20 år har også antall arbeidsføre i USA vokst og det har aldri vært like mange arbeidsledige som i løpet av de siste årene i den amerikanske historien. Derfor skal det også mye til for å flytte markedet på at det er 103 000 flere i arbeid når det totale tallet uten arbeid er på rett i underkant av 14 millioner.

Oslo Børs vil åpne opp i dag og det er klart at etter den helgen her, vil DnB NOR gå veldig godt. Kan kjøpes på dipper, men husk at risikoen i banksektoren har vært stor. Kanskje vi ser bedring og DnB kan være et fantastisk case (her kan du lese hvordan jeg ser på DnB NOR). Jeg har alltid sagt her at det ser ut til at den politiske viljen til å ordne opp er meget stor og nå har de to mektigste økonomiene i eurosonen også lagt veldig mye i potten slik at det skal mer og mer til for at kursen endres. Vi får se, men jeg er eksponert i aksjer.

This entry was posted in Aksjehandler and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>