Arbeidsro?

 Arbeidsro?Jeg skrev den 28. oktober at nå var det duket for arbeidsro ettersom EU-lederne var enige om bankenes refinansiering, EFSFs størrelse og viktigst av alt for en ukes tid siden, at Hellas fikk den likviditeten og avskrivinger de trenge for å holde økonomien bærekraftig. Denne arbeidsroen satte Papandreou en fin stopper for da han bestemte seg for å invitere folket til å si hva de mener om krisepakken. I etterkant av dette har G20 og spesielt Tysklands Merkel og Frankrikes Sarkozy forsøkt å legge enormt press på spesielt Papandreou, generelt den greske befolkning. En (eventuell) folkeavstemming vil nå sannsynligvis foregå tidlig i desember. Euroens fire store, Tyskland, Frankrike, Spania og Italia skal ha et møte i løpet av dagen angående situasjone Arbeidsro?n. Der kan det komme en uttalelse som legger ytterliggere press på Hellas og man ser Drakmen (den tidligere greske valuta for de som ikke husker sydenturene før euroen) lure i det fjerne. I bakgrunnen ser ikke Berlusconis Italia ut til å klare å bli enige om noe forpliktende heller og den italienske er en langt større økonomi enn den greske.

Gårsdagen på Oslo Børs synes jeg var sterk. Når vi får et fall så markant som vi fikk for to dager siden, så er det naturlig at den første oppsving brukes til å selge. Det gjorde den i går også og Oslo Børs dalte sakte og sikkert ned til under en halv prosent minus. Så kommer det penger inn i markedet, man stemmer av mot 365-367 og det blir kjøpt utover dagen til vi ender neste to i pluss. Dette ble godt hjulpet av ADP-tallene som kom inn på 110 000, altså i overkant av forventninger.

Jeg håper noen tok mitt tips i går og tok inn Subsea som var ned over 6% på formiddagen før den ble med på draget som kom på ettermiddagen og stengte minimalt negativ. Det ble en fin trade for de som gjorde dette.

Dagen i dag kommer fortsatt til å bære preg av politikere som roter og politikere som rydder, men det er håp om at presset kan legges ytterliggere på Papandreou og Hellas som nå ikke får penger før denne avstemmingen er avklart. I tillegg kommer den Europeiske Sentralbanken med pressekonferanse og rentebeslutning senere i dag. Oslo børs åpner nok ned i fra start, men spørsmålet er om den brukes til å kjøpe eller å gå i stoploss. Jeg synes  Arbeidsro?det var en sterk sesjon i går og tror at det kan kjøpes utover dagen. I dag er det torsdag og da kommer også de alltid så spennende Jobless Claims fra statene også. Disse er ventet inn på 400 000 blank. Et tall lavere enn dette, kan styrke markedet utover dagen.

For de som er interesserte har jeg lagt ut et

This entry was posted in Aksjenyheter and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>