Alcoa, Slovakia og Obamas jobbplan..

 Alcoa, Slovakia og Obamas jobbplan..har alle skuffet i løpet av kvelden i går og morgentimene. Det første først; Alcoa som avsluttet dagen i går 2% opp, skled av hele 5,3 prosent i etterhandelen på grunn av resultatet de la fram etter close i USA i går. Alcoas resultat var ventet inn på 0,22 dollar pr aksje, men endte på 0,15 og skuffet markedet selv om omsetningen slo forventningene. Alcoa beholder estimatet for 2011, men ser en nedgang i pris og etterspørsel mot slutten av året. Likevel holder de fast på at det beregnes at etterspørselen etter aluminium skal fordobles fram mot 2020. Uansett er dette svakere tall enn ventet, selv om de er bedre enn forrige kvartal.  CEO i Alcoa Klaus Kleinfeld sa dette til cnbc etter tallene ble lagt fram: “The world is frozen by fear and [it is] cooling down growth. It almost feels like we’re worrying ourselves into another recession” Uansett vil Norsk Hydro være tung i dag.

Slovakia stemte ned forslaget om å bidra med 7,7 mrd euro til ESFS, det europeiske krisefondet. Dette gjør at den slovakiske regjering nå kaster kortene og det må etableres en ny med andre partier. Likevel er det flere av opposisjonspartiene som har sagt at de kan stemme “ja” i neste omgang og det er ventet at en godkjenning av denne finansieringen av fondet vil komme i løpet av uken. Det ser ut som om statsminister Iveta Radicova la for mye i potten. Det ble for fristende å sanke populære stemmer på å kaste en mindre populær regjering, for så at andre partier rydder opp et par dager senere og alle får det som de vil etterpå. Utenom Iveta Radicova.

Obama gikk også på et nederlag i går i forhold til sin pakke for å skape arbeidsplasser og det virker som om Washington er fullstendig lamslått før presidentvalget. Det virker som en umullighet å få gjennom noen større endringer. Det ser ut til at pakken må splittes opp i flere mindre tiltak som man kan enes om. Uansett seiler arbeidsledighet opp til å bli et svært viktig område foran valgampen som etter hvert setter i gang. Over 45% av de 14 millioner arbeidsledige i USA har vært uten jobb i 6 måneder eller mer. Det begynner å brenne under politikeres bein i statene etter hvert. Ta en titt på denne videoen for å se retorikken rundt dette. Det begynner å bli opphetede debatter statene nå.

Uansett ventes det at de europeiske børsene åpner lavere enn close i går og man kan se en lignende dag som i går. Det kommer britiske arbeidsledighetstall i løpet av kort tid og ECB president Trichet skal tale senere i dag. Ytterliggere fall i dag ser jeg fortsatt på som en kjøpsmulighet, likevel tror jeg Oslo Børs kan dra seg oppover fra start på grunn av oljepris og bra utvikling i Asia. Hva tror dere?

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Alcoa, Slovakia og Obamas jobbplan..

  1. Pingback: EFSF – hva og hvorfor? | Aksjehandleren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>