Går Papandrepu av?

Det er fortsatt volatilt, men håper noen av dere tok min anbefaling i forhold til at markedet kom til å kjøpe denne tilbakegangen vi fikk fra start. Tidligere i dag var det forhåpninger til at Hellas statsminister Giorgos Papandreou ville komme til å trekke seg og at også da planen om en folkeavstemning ville bli droppet. Når går imidlertid de siste meldingene ut på at Papandreou vil føre samtaler med opposisjonen i landet og at folkeavstemningen ifølge Papandreou kan kanselleres om partiene blir enige om å samarbeide.

At Den europeiske sentralbanken i ettermiddag, noe uventet, besluttet å senke sin styringsrente til 1,25 prosent fra 1,50 prosent bidro også positivt til stemningen. Jobless Claims ble lagt frem en time før børsåpning, antallet nye søkere til arbeidsledighetstrygd i USA i forrige uke var på 397.000 personer. Det var på forhånd ventet 400.000 nye søkere.

Markedet drar seg fortsatt oppover og er snart tilbake på lignende høyder før fredagens fall. Vurderer samtidig i hvor stor grad man skal være kontinuerlig eksponert i dette markedet. Det er fristende å ta ut for eksempel RCL med 25% avkastning og eventuelt EMGS med over 30%. Likevel er sistnevnte en aksje som jeg ønsker å ha i porteføljen min framover i vinter.

Indeksene i USA drar seg videre oppover enn så lenge. Jeg tror dette kan fortsette også i morgen.

This entry was posted in Aksjenyheter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>