180 grader!

 180 grader!Da har jobbrapporten kommet og viser bra tall. Fasiten er 200 000 flere sysselsatte og arbeidsledigheten har sunket til 8,5%. Det er to faktorer som beveger arbeidsledighetsprosenten og det er selvsagt hvor man jobber som er bekledd, men også hvilken utvikling arbeidsstyrken har. Arbeidsledigheten har beveget seg jevnt nedover de siste månedene, fra 9,3 i august, men det er også flere arbeidssøkere som har gitt opp. Altså langtidsledige som har meldt seg over til varig velferd, altså gitt opp. Uansett er 200k langt over forventet 150k.

Det som gjør at tittelen er 180 grader er at jeg nå har solgt ut alt jeg har hatt i aksjer og kjøpt bjørner. Jeg mener markedet ikke svarer til tallene som jeg forventer. De gode tallene ser ut til å bli brukt til å selge. Jeg tar gevinst i EMGS og RCL og realiserer henholdsvis 20% og 16%. Yara og Subsea selger jeg med tap på 16% og 8%. EMGS har vært en stor del av porteføljen så gevinsten er god.

Det som gjør meg skeptisk er at:

  • Gode makrotall blir brukt til å selge
  • Merkel og Sarkozy skal snakke sammen søndag og mandag om hvordan de skal sørge for at medlemslandene holder budsjettkravene. Det er vel ingen som tror at dette blir lystig?
  • Nye auksjoner på statsobligasjoner til uka
  • Nytt fokus på Hellas og Italia

Jeg tror, som jeg nevnte i går, at vi går mot en korreksjon og ønsker å sitte i bjørner til jeg ser at vi bunner ut. Aksjene jeg hadde i porteføljen synes jeg fortsatt ser veldig bra ut og de er aktuelle kandidater for å ta inn igjen på et lavere nivå. Bjørner tatt inn på 21,55.

This entry was posted in Aksjehandler. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>