Øynene rettet mot Slovakia

 44471847 parliament ap203b Øynene rettet mot SlovakiaI utgangspunktet synes jeg det er greit at Oslo Børs tar en liten pust i bakken i dag. Kanskje en slik dipp blir brukt som en kjøpsanledning og man får mer kapital inn i markedet. Dette er viktig for å kunne fortsette oppgangen.

Uansett ser det ut til at øynene rettes mot den forestående avstemmingen i det slovakiske parlamentet knyttet til finansiering av krisearbeidet til EFSF. Slovakia er det siste av medlemslandene i EU som skal godkjenne denne pakken på totalt 440 Milliarder Euro. Slovakias andel er på 7,7 mrd. Jeg ser at ett av regjeringspartiene ikke vil stemme for denne pakken, men også at statsministeren setter jobben på spill hvis dette ikke blir vedtatt. Jeg tror at presset er så enormt at dette vil bli et godt flertall for en slik bevilgning. Det spøker i så fall ytterliggere for eurosamarbeidet hvis en av de mindre bidragsyterne er lite villig til et solidaransvar. Dette skjer ikke etter min mening.

Jeg mener at dippen kan brukes som en kjøpsanledning og jeg vurderer DnB NOR, Subsea, Archer, RCL og EMGS.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>